Druppeltje

‘Wil je een druppeltje?’ Mijn lief kijkt me schuins aan vanaf zijn kant van de bank.
Ik knik. Kreun een beetje en voel hoe mijn maag zich nog een keertje omdraait.
Druppeltje.
In ons gezin is het een toverwoord. Zo’n woord waarbij wij allemaal precies weten wat er bedoeld wordt. Zo’n woord waarbij buitenstaanders zich nog eens achter de oren krabben en zich afvragen: ‘Druppeltje? Druppeltje? Waar hébben ze het in ’s-hemelsnaam over?!’
Onze kinderen zijn ermee opgegroeid. En toen jaren later mijn lief zijn plek binnen ons gezin innam leerde hij snel het begrip ‘druppeltje’ kennen.
Oudste kreeg zijn eerste tandjes met een druppeltje als ondersteuning. Middelste zag zelfs het eerste daglicht met een druppeltje. Bij jongste was het druppeltje al zo goed ingeburgerd dat ik niet eens meer weet waar ze het niet kreeg als ondersteuning.
Druppeltje heeft zelfs zijn vaste plaats veroverd op onze vakantielijst. Na paspoort, creditcard en verzekeringspapieren komt druppeltje.
Mijn lief, door opleiding en werk behoorlijk gepokt en gemazeld in de overtuiging dat wetenschap heerst over gevoel, moest na een paar maanden toegeven dat het druppeltje toch ook wel behulpzaam kon zijn in situaties waarbij je al het wetenschappelijk aantoonbare al uitgeprobeerd had en waarbij je je – als laatste redmiddel – dan maar moest wenden tot het ongrijpbare. Langzaam maar zeker won het druppeltje ook bij hem terrein. Zo goed zelfs, dat een heel flesje druppeltjes mee mocht op uitzending, in tegenstelling tot de rest van het gezin.
Gisteren was hij dus ook de eerste die vroeg of ik misschien een druppeltje wilde.
Als troost voor mijn maag die plots behoorlijk overstuur leek te zijn.
Met het flesje binnen handbereik, mijn benen opgekruld onder mijn billen en een dekentje tot ver over mijn kin getrokken wachtte ik dus rustig af.
Ook deze keer liet het druppeltje me niet in de steek. Na een klein uurtje zakte het gevoel, kon druppeltje weer terug naar de keuken en haalde ik opgelucht adem.
Druppeltje.
Het toverwoord binnen ons gezin.
Wat is jullie toverwoord?

druppel

Advertentie

12 gedachtes over “Druppeltje

 1. Geen druppels hier, of andere toverwoorden.
  Of ja toch wel! ‘Ik houd van je’ roep ik tegen de jongens en Lov’je en zij roepen het tijdens het smoren in een knuffel terug… ❤

  Like

 2. Wij hebben er eentje bij sinds hier opnames gemaakt van onze wc in een televisieprogramma. Wij hebben ons hele huis naar onze smaak aangepast (vintage/kringloop/van alles wat..), alleen onze wc stamt nog zo’n beetje uit de jaren 60/70 (ik ben dol op die stijl, maar de stijl in de wc is echt niet mooi). Mijn man zei bij wijze van grap voor de camera dat wij de wc helemaal in stijl van de jaren 70 hebben gebracht en het net is of je even terug bent in de tijd. Als we nu naar de wc gaan roepen we: ”ik ga even naar de andere tijd!”.

  Ik heb die druppels ook wel eens gehad, toen ik nog bij een natuurarts zat en deze nog 100% vergoed werd. Ik kreeg toen Bach ”rescue” druppeltjes mee. Voor als ik in paniek raakte op een station bijvoorbeeld (ik heb een tijd lang paniekaanvallen gehad op momenten dat ik op het station stond of in de rij van een kassa). Ik weet niet meer of het hielp, maar alleen het idee al was fijn.

  Like

 3. bach bloesems daar word ik altijd blij van en ze helpen ook. Je hoeft er niet eens open voor te staan. Toen de kinderen klein waren sjouwde ik altijd rescue mee. Nu ligt het flesje in de la van de keuken. Samen met heel veel andere dingen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.