Ritme

Bij ons thuis zijn er twee werelden verenigd.
Mijn lief houdt van planning, duidelijkheid en structuur. Ik ben meer van het losse, het avontuurlijke en vooral géén structuur. Wat mij betreft kan het linksom, rechtsom of lekker rechtdoor.
Deze twee eigenschappen lijken onverenigbaar, maar – zoals wel vaker het geval is bij tegenstellingen – werkt dit wonderbaarlijk goed bij ons.
Mijn lief houdt zich bezig met cijfertjes en toekomstperspectief, ik droom de dromen hardop en steek hierbij mijn lief aan om af en toe eens lekker buiten de gebaande wegen te dansen. Mijn lief gaat op zoek naar vakantieadressen, bekijkt wat er allemaal te doen is in de omgeving en stippelt routes uit. Ik laat me verrassen en knoop praatjes aan met de plaatselijke bevolking waardoor we soms op de meest vreemde plekken belanden.
Beiden zijn noodzakelijk en beiden leveren iets op.
Een prima combinatie dus!
Dat je door de jaren heen van elkaar leert heeft ook zo z’n voordelen.
Mijn lief verraste mij eens door midden in de nacht met mij naar Parijs te vertrekken. Ongepland, niet voorbereid.
Het was een dag met een gouden randje.
Ik ben in de loop van ons samenzijn bepaalde structuren gaan ontwikkelen.
Rituelen.
Om vastigheid te krijgen aan de dag. Niet teveel natuurlijk, maar toch wel een beetje.
Zo heb ik me na een lange strijd overgegeven aan de financiële organisatie van mijn lief. En heel eerlijk gezegd heeft dat een hoop rust gebracht. Geen verrassingen meer aan het eind van een maand en een stabiliteit waardoor er ruimte in mijn hoofd is gekomen voor nieuwe dingen. Om nog meer te dromen.
In de afgelopen jaren heb ik zelfs een ochtendritueel ontwikkelt.
Daar waar ik jaren geleden in volledige chaos door het huis rende, start ik nu iedere ochtend met hetzelfde ritueel.
En ook dat heeft voor ruimte in mijn hoofd en leven gezorgd.
Benieuwd wat mijn ochtendritueel is? Kijk hier maar eens!
Misschien iets voor jou?

ochtendpaginas

Advertentie

18 gedachtes over “Ritme

 1. Mooi dat jullie elkaar aanvullen. Jouw ochtendritueel zou niets voor mij zijn. Veel te vroeg en ik heb niets met meditatie. Ik start eerst mezelf, vervolgens de koffie en de pc. Douchen doe ik pas 2 uur later. Maar ja, ik hoef natuurlijk nergens naar toe. Dat scheelt een slok op een borrel. 😉

  Like

 2. Hoe vroeg?? Er was een tijd dat er nog geen bouwval was en ik behoorde tot de vroege ochtendmensen en voordat ik aan het werk ging mijn hele huis op orde was, wasjes aan de lijn, wasjes in de kast en ik dat allemaal heel relaxt deed en nog tijd over had voor 2 ukkies en een ontbijt. Zo anders nu en ik de bouwval uit bed moet slepen en ik pas rond tien uur een beetje mens ben (het is nu kwart over 9 dus zit nog in de opstartfase haha). Toch mis ik dat ochtendmens behoorlijk, want hoe lekker was het om op je werk te komen en het idee te hebben dat je er thuis al “een dag” op had zitten in plaats van zoals nu altijd achter de feiten aan te hobbelen. Knap dat jij al zoveel jaar die discipline hebt!

  Like

 3. Ik ben dan twee in 1? Ik hou van loslaten en zien wat er gebeurt, maar ook van de orde en ritme gek genoeg, alleen die orde mag een ander maken, hahaha

  En ja, dat werkt ontzettend goed zelfs, als de 1 los is en de ander van planning houdt. 😉

  Like

 4. Ik heb je ochtendritueel gelezen en weet je wat mij ineens in het hoofd sprong? Een heel oud verhaal van jouw hand, dat je zo graag wilde mediteren dat dit niet lukte en uiteindelijk zat je op de bank met je hele family en ineens was je weg. Je hebt de kneep van het mediteren dus onder de knie gekregen ondertussen, ik nog altijd niet, hahaha ❤

  Like

 5. Wat een leuk blog! En zo leuk om je ochtendritueel te lezen.
  Ik herken me er wel een beetje in. Mijn man is van de cijfers en de structuur en ik vooral van de chaos. Maar iets minder chaos en een beetje meditatie is beter. Ik voel het duidelijk aan mijn lijf.
  Liefs Kakel

  Like

 6. hmmm hier is het net andersom… hoewel… ik heb beide in mij verenigd. En mijn hubby was spontaner dan hij nu is. De financiën zijn altijd voor mij en nog meer dingen. Maar gelukkig kan ik het ook loslaten:)

  Like

 7. Hier is manlief ook erg van de structuur en de cijfertjes. Ik ben veel losser, al heb ik een hekel aan chaos. En ik vind het heerlijk dat hij onze financiën beheert, want daar heb ik niks mee. Ik ben meer van de plannen, het creatieve en de losse invallen.
  Dat gaat al bijna veertig jaar goed, dus wel een bewijs dat je niet alle twee hetzelfde hoeft te zijn.
  Liefs,
  Janny

  Like

 8. Wat leuk om jouw ochtendritueel te lezen. Maar ben je via die pagina niet snel te googlen en weer hier te vinden?

  Mooi trouwens dat jullie elkaar zo goed aanvullen.

  Like

 9. Ik ben een enorme rommelkont en heb een kop vol chaos. Maar daar kan ik vervolgens niet tegen, waardoor ik structuur ga proberen te creëren. Dat lukt dan voor geen meter, dat frustreert, waardoor de chaos in mijn hoofd alleen maar toeneemt, en dan… Zucht…

  Like

 10. Rituelen brengen rust. Ik heb op loopdagen andere ochtendrituelen als op andere dagen. Ik ben bezig de computer en de media meer uit mijn leven te bannen en het is de bedoeling dat ik pas na 14:00 on line ben. Dat is voor vandaag dus al weer mislukt merk ik, maar ik stop na deze reactie meteen en ga doen wat ik moet doen.

  Voor wat het andere betreft: er zijn grote verschillen tussen manlief en mij maar ook weer heel veel overeenkomsten. Wij zijn ieder een mix van vrijheid en praktisch maar dan hebben we allebei onze specialiteiten waardoor we elkaar erg goed aanvullen en bij elkaar passen. Klef hè, maar wel fijn.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

 11. Mijn wekker gaat net zo vroeg als die van jou. Dan spring ik onder de douche en om de dag was ik m’n struik die dan ook nog gedroogd moet worden voor ik om half 7 naar het gesticht ga. Ik ontbijt met een beker drinkontbijt, iets anders houd ik er niet in. Check vaak Twitter even en geef de veestapel te eten en Oh ja, een snufje schmink is ook onderdeel van m’n ochtendritueel als ik werk.

  Like

 12. Mijn blog ‘stapjeterug’ is een beetje aan z’n einde toe omdat ik vaak niet meer weet wat te schrijven. Aangezien ik schrijven toch wel erg graag doe ben ik met een nieuwe blog begonnen. Misschien vind je het leuk om eens te komen kijken?
  Het adres is schrijfselsvanmij.wordpress.com

  Groetjes, Inge

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.