Dag(je)dromen

‘Het zijn moderne nomaden, hun matje onder de arm. We zien ze steeds meer: yogi’s die hun hart volgen, hun vaste baan opzeggen en de wereld rondreizen om yogales te geven.’
Met de nieuwe Yoga Magazine op schoot koester ik het zonnetje. Een groot glas Chai tea latte binnen handbereik, daarnaast het koekblik open, net gevuld met de heerlijkste stroopwafels die er zijn.
Ik droom even weg. Hoe zou het zijn om je baan op te zeggen en gewoon wereldburger te worden? Te reizen, te leven daar waar je bent op dat moment? Om je hart je thuisbasis te laten zijn, zoals in het artikel beschreven staat.
Ik zucht. Maan het stemmetje in mijn binnenste tot stil en weiger te luisteren naar de argumenten waarom ik het vooral niet zou moeten doen. (‘En de kinderen dan?’ of ‘Zou je lief wel meewillen? Dat is wel een belangrijke voorwaarde natuurlijk!’ en ‘Hoe zit het met je huis, je werk, inkomen en laten vooral je ouwe-dag-voorziening niet vergeten?’ …)
Mijn ogen blijven een moment op de koektrommel hangen. Zo gezond als yogi’s zijn ben ik nu ook weer niet…
De koektrommel is half leeg.
Snel gooi ik de deksel erop en breng hem naar binnen. Hup, de kast in.
Ik trek de koelkast open en schenk mezelf een groot glas bronwater in. Voor de smaak en sier snij ik er een paar schijfjes limoen in. Dan schud ik wat noten in een schaaltje en loop naar buiten, de zon weer in.
Zo, dat is beter.
Meer in evenwicht met het blad op schoot.
Tevreden blader ik door.
5 opfrishoudingen van Hilary Brown.
Dat lijkt me wel wat voor het yogamomentje van de dag.
In gedachten maak ik een aantekening: deze Yoga Magazine bij mijn matje leggen, dan kan ik de oefeningen nadoen.
Op bladzijde 27 wordt mijn aandacht pas goed gewekt.
Ayurveda op Sri Lanka. Tóch weer dat reizen…
Bij het lezen van het artikel springen de tranen in mijn ogen. Voor mij een teken dat het artikel me niet alleen raakt, maar dat het me een soort van thuis brengt. Dit hoort bij me. Hier word ik helemaal warm van.
Ik denk weer even aan de woorden die een collega pas geleden tegen me sprak: ‘Als ik aan jou denk in combinatie met werk, dan zie ik jou bezig met stenen, met natuurlijk materialen, yoga, meditatie, andere geneeswijzen…’ Het was haar antwoord op mijn vraag of ze vond of ik zweverig was. Dat ontkende ze in ieder geval, maar tegelijkertijd gaf ze toe dat ik wel anders in elkaar zit dan de doorsnee medewerker bij een ministerie. Ach, daar heeft ze misschien wel gelijk in. Als ik aan mijn prikbord in mijn werkkamer denk hangen daar meer spreuken, mooie plaatjes, wijsheden, Tibetaanse vlaggetjes en foto’s dan handige werkschema’s of een overzicht van vergaderingen of belangrijke bijeenkomsten.
Mijn handen glijden nog een keer over het artikel en ik kijk mijn lief aan.
‘Dit wil ik ook ooit nog doen. Lijkt me geweldig!’ Ik laat mijn lief het stuk lezen.
‘Eigenlijk zou ik daar best meer over weten,’ peins ik. ‘Zou daar een opleiding of cursus in zijn?’
Mijn lief zucht.
‘En je andere opleiding dan? Waar je in september mee wilde beginnen?’
Ik haal mijn schouders op.
‘Ik vind het allemaal zo moeilijk, waarom zijn er zoveel leuke dingen te doen en te ontdekken?’ kreun ik. ‘Ik wil zoveel! Ik vind zoveel dingen leuk en interessant. Ik kan gewoon geen keuze maken!’
Vol frustratie been ik naar de keuken. Daar trek ik de kast open en gris het koekblik er weer uit.
Terug in de zon verdwijnt de een na de andere stroopwafel in mijn mond.
Een mens kan echt veel beter nadenken met stroop in z’n lijf.
Ook daar ben ik van overtuigd!

koek

Advertentie

26 gedachtes over “Dag(je)dromen

 1. Ayurveda in Sri Lanka… ik zou zo morgen gaan…Tja 🙂
  Heel toevallig ken ik iemand die het ieder jaar doet, al jaren en alleen haar verhalen al…
  Ik (dag)droom ook nog even verder oké… alleen vandaag zonder stroopwafels *knipoog* xx

  Like

 2. Haha, stroop in je lijf… Mooi! Ben er een groot voorstander van! 😉
  Verder ben ik een nuchter kalf, dus yoga en meditatie gaan aan mij voorbij, maar die onrust (misschien niet het goede woord) die herken ik wel…

  Like

 3. Mocht je ooit gaan richting dat Ayurvedaresort in Sri Lanka … ik pas vast wel in je koffer, mooie yoga-oefening toch 🙂

  Tot die tijd studeer ik (zonder stroopwafels dan toch helaas) fijn verder aan die opleiding waar ik me zo thuis voel en heb voor daarna (en zelfs tussentijds) ook nog zoveel studieplannen. Mijn “enthousiaste ik” moet begrensd en afgeremd gaan worden maar vind nog zoveel leuk! Jammer dat er gewoon die hypotheek is, studerende kinderen en die stapel rekeningen, dat is soms een hele vervelende grens maar probeer tussen verplichtingen en wat ik echt graag wil te balanseren. Komt vast iets leuks uit … ooit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is toch fijn om te kunnen dagdromen over iets wat je misschien wel zou willen doen. Dat is iets waarmee je je blik op de toekomst richt en wie weet…… ooit, msschien?
  En yoga en stroopwafels gaan heel goed samen.

  Like

 5. Ik krijg al een suikerklop als ik je blog léés! Toch mis ik de suiker geen dag meer.
  Het is zo herkenbaar: zoveel leuke, mooie, interessante dingen, mensen, plaatsen, cursussen die je wilt doen, ontmoeten, ervaren… Er is maar één oplossing: heel erg oud worden 🙂
  Als ik aan mijn yogadocente denk…ik heb zó veel van haar geleerd. Ze was een prachtmens. Net als jij 🙂
  Liefs Kakel

  Like

 6. Ik heb het magazine vanmorgen nog snel in m’n koffer gestopt voordat we vertrokken. Wie weet ontdek je op je prachtige opleiding wel de mogelijkheden om je wensen te gaan combineren! 😘

  Like

 7. Ik ben ook een nuchter mens. Yoga vind ik allen fijn vanwege de lichaamsoefeningen maar alle bijbehorende theorie kan me echt gestolen worden. Ja, er zijn veel dingen die leuk zijn om te doen, maar leert yoga nu net niet om gelukkig in het hier en nu te zijn? Ik moet er niet aan denken om in Sri Lanka bezig te zijn met alleen mijn eigen lichaam en geest, terwijl de mensen in dat land de grootsten moeite hebben melden menswaardig bestaan te hebben.
  Maar stroopwafels vind ik dan wel weer lekker:-)

  Like

 8. Hè…zie nu net dat ik een rare zinswending maakte. Ik bedoel natuurlijk….”in dat land de grootste moeite hebben een menswaardig bestaan op te bouwen” (maar dat snapte je waarschijnlijk wel 🙂

  Like

 9. Allereerst: ik ben verliefd op jouw blogdesign en header! Zo mooi 🙂 En reizen, mediteren, yoga, enz. vind ik ook een mooie combinatie.Terwijl ik ook allesbehalve zweverig ben. En al zou het dat wel zijn; uiteindelijk moet je doen waar je je goed bij voelt!

  Like

 10. Het roer om… Ik zou er veel voorover hebben als.. (kinderen) als.. (werk, inkomen) als.. (ouwe dag)… Het is goed, om nu je hart te volgen dan er later spijt te hebben van ‘had ik maar’. Kon ik ’t maar over doen. Moraal van dit verhaal: volg je hart, want dat klopt, maar vergeet je verstand niet.

  Like

 11. Ik zie jou als iemand die echt wel heel veel tegelijk kan. Ook ik zou soms drastisch een andere weg in willen slaan. Maar ik weet nu wat ik heb, en niet wat ik krijg, dat is eng! En dan, NEE. Ik ben waar ik ben en blijf waar ik blijf.

  Like

 12. Toevallig heeft mijn vriendin vanavond haar allereerste yoga les ooit! Ik ben benieuwd naar haar bevindingen…goed weekend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.