Wensenpotje

Er was een tijd dat ik er een beetje lacherig over deed. Dat ik het misschien zelfs wel wat te ver gezocht vond en me bovendien ook een beetje afzette tegen de hype van dát moment: The Secret.
Goed, ik was het ermee eens dat je pas iets kon veranderen als je het écht zelf wilde, maar om nu te denken dat je een wens de lucht ingooit en dat het dan ook uitkomt…? Dat vond (en vind!) ik toch moeilijk te geloven. Ik bedoel, een ander komt niet naar je toe met een vraag of een voorstel dat overeenkomt met misschien wel je diepste wens. Zo van: ‘Hé, ik bedacht me ineens, als ik jou nu eens dit huis cadeau doe met al je wensen en dromen erin verweven. Zou dat geen goed idee zijn?’ of ‘Kijk, ik heb hier jouw droombaan voor me liggen. Ik heb hem speciaal voor jou bewaard! Doen?’
Ik denk zelfs dat ik het niet eens zou doen! Gewoon, omdat ik het niet zou vertrouwen. Welke gek zou mij een huis geven of een wereldbaan aanbieden, terwijl er honderdduizend anderen zijn die precies diezelfde baan willen hebben en er misschien wel veel beter in zijn ook?
Nee, zo werkt het niet. Dat weet ik zeker.
Maar hoe komt het dan toch dat ik toch al echt meerdere malen heb meegemaakt dat het maken van een wensenpotje (of een Bucketlist zoals ze het ook wel noemen) stiekem zoveel vruchten afwerpt?
Het moet bijna wel iets te maken hebben met inwendig programmeren of zoiets. Iets psychologisch dus…
Vandaag keek ik eens naar mijn Bucketlist 2015 op Pinterest en schrok bijna van alle wensen die ik vorig jaar had toegevoegd en die afgelopen jaar waren uitgekomen. Op een paar na. En zelfs daar zit schot in…
Een klein overzicht…

* Neem een abonnement op je favoriete tijdschrift     *check* (Happinez is het geworden, per april van dit jaar)
* Lees het boek: Playing Big van Tara Mohr, en doe er iets mee!     *check* (en hoe!)
* Ga dansen aan zee     *check*  (samen met mijn lief)
* Stuur veel kaartjes aan lieve mensen     *check*  (zo leuk om te doen!)
* Laat die tattoo zetten!     *check*  (in juni liet ik er een op mijn voet zetten. Hij is me zo dierbaar!)
* Accepteer je grijze haren. Ze horen bij je leeftijd!     *check*  (Mooi oud worden kan best!)
* Creëer je eigen schrijf-yoga-meditatieplek     *check*  (mijn lief richtte een mooi kamertje in deze zomer, speciaal voor mij!)
* Ga het gesprek aan op je werk om er meer uit te halen dan er nu inzit!     *check*  (nieuwe baan sinds 1 juli!)
* Maak voor 2016 een nieuwe Bucketlist     *checkerdecheck!!*

En jij? Wat doe jij om je wensen uit te laten komen voor 2016? Een Bucketlist? Een wensenpotje? Ik ben benieuwd!!

2016

Advertentie

25 gedachtes over “Wensenpotje

 1. Mijn wensen zijn nauw verweven met het leven van zorgkind. Momenteel heb ik maar één wens. Zaken regelen die nodig zijn voor zijn 18e verjaardag nemen het grootste gedeelte van mijn gedachten in beslag. Mijn wens is dat het snel geregeld mag zijn.

  Like

 2. Ik geloof dat het een combinatie is van the secret en hoe je naar je wens leeft. Ik heb straks een gesprek met een personal coach want ik wil volgend jaar de rest van de ballast kwijt die nog op mijn lijf zit 😊

  Like

 3. Ik wens me suf en heel eerlijk, de kleine dingen komen zeker uit, kwestie van vertrouwen en het grappige is, dat wat je wenst en eigenlijk weer vergeet, komt meestal als eerste uit. En dat droomhuis, dat wordt je dan ook niet gegeven, je wenst het huis, en zal zelf moeten betalen, het is niet gratis natuurlijk, hahaha En zo wel, kijk naar Undercover boss zo nu en dan, ineens kan er wel een persoon staan die je helpt en voila je bent er, en kunt verder gaan met andere wensen. Maar wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

  En ik kan mij nog herinneren, dat je laatst ook een opsomming maakte van je droomboek voor je huidige huis, en dat bijna alles wat je ingeplakt of geschreven hebt, uit is gekomen… en had je dat niet weg gelegd en ben je toen niet gewoon aan de gang gegaan?

  😉

  Ik ben al meer gericht bezig geweest op een andere datum, zaaien en in the end oogsten, dat zal ik in sept. oktober dan weten. er zijn zoveel mooie manieren om wensen vast te leggen, bijv. vlechten of knopen, een manier die velen niet eens kennen. 😀

  X

  Like

  1. Ja, dat herinner je je nog goed! Dat plakboek kwam ik tegen na jaren en mijn verbazing was ontzettend groot toen dat zelfs idiote dingen, zoals een eekhoorn in de tuin, gewoon waren uitgekomen! Dus… ik vul mijn potje wel!! 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb nog wel wat wensen maar ik sta tegenwoordig meer stil bij wat ik allemaal al heb (gedaan) en kan. Ik stel dingen niet meer uit en geniet van wat er mogelijk is. Wel leuk om te lezen je lijstje.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

 5. Ik verfoei lijstjes 😉 Maar ik ga beginnen met bikram yoga…dat is al heel wat!
  Lieve groet en veel gezondheid voor in 2016. May all your wishes come true (oké, een paar niet dan…)

  Like

 6. Hihi, dat moet lukken… Vorige week keek ik naar :’The Secret’ en ik maakte me exact dezelfde bedenkingen als jij: ‘ zo werkt het écht niet’… En toch, stiekem betrap ik me erop dat ik steeds vaker probeer om positief te denken, in de hoop dat ons dan veel positiefs zal overkomen;). Bij mij vooral één groot item op m’n bucketlist: M’n blog opnieuw voorzien van nieuw leesvoer, want die lag de laatste maanden compleet stil.
  En voor jou wens ik alvast een inspirerend, veilig en schitterend 2016!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.