52 boeken – 1 = 51 boeken (Big Magic van Elizabeth Gilbert)

De kop is eraf! Het eerste boek van 52 heb ik uit. Met grote dank aan Janny die ervoor zorgde dat ik dit boek nog wel even op de leeslijst plaatste!
Waar gaat het boek nu over? Het is een wandeltocht door je eigen leven om de obstakels en valkuilen die je onderweg tegenkomt om je droom maar liever toch niet na te jagen inzichtelijk te maken. Talenten behoren aan anderen. Of…?Op een heldere en komische manier spreekt Elizabeth Gilbert je toe dat je wel kunt gaan zitten wachten tot je talent zich ontwikkelen gaat, maar dat het wellicht slimmer is om het heft in eigen handen te nemen. Ergens halverwege schrijft ze:

Elizabeth2

Elizabeth3
Het is de toon die zo’n beetje door het hele boek loopt.
Sommigen vinden dat leuk, anderen niet.
Ik moest er wel om lachen. Hoewel er ook passages bijzaten waarbij ik dacht: Ja, nu weet ik het wel. Ga maar door!
Toch heeft het me ook iets geleerd.
Klagen over te weinig tijd heeft geen zin. Als je écht iets wilt (en dan bedoel ik: écht héél erg graag wilt!) dan gaat het je lukken. Is het niet linksom, dan wel rechts.
In mijn geval dus: tv uit en schrijven. Of lezen. Of beiden!
Schrijven is hard werken en als ik nog steeds denk dat er iemand morgen voor mijn deur staat die zegt: ‘Goh, wij dachten hè, misschien, heel misschien hoor, zou je het wel leuk vinden om bij ons te komen schrijven. Als je wilt natuurlijk…’ dan ben ik echt nog dommer dan ik dacht.
Al met al vond ik het een leuk boek.
Misschien iets teveel op schrijvend publiek gericht (hoewel Elizabeth Gilbert in het boek anders beweerd), maar hé, dat is iets wat ik graag doe, dus voor mij was het helemaal goed!

Elizabeth1

 

 

Advertentie

22 gedachtes over “52 boeken – 1 = 51 boeken (Big Magic van Elizabeth Gilbert)

  1. Ondertussen weet ik dat ‘Eten-bidden-beminnen’ boek nummer zoveel is. Ze heeft meerdere boeken voor haar grote doorbraak geschreven en het is grappig te lezen in dit boek hoe dat is gegaan! 🙂

   Like

   1. Door Eten-bidden-beminnen kwam ik bijna niet heen,dus denk dat dit ook niks voor mij is…

    Like

 1. Ha, leuk dat je dit dankzij mij las. Ik heb het zelf overigens niet gelezen maar daar komt vast en zeker verandering in.
  En wat dat klagen betreft: ik heb ooit eens, heel lang geleden, tijdens een vakantie, eenzelfde besluit genomen. Tot die tijd vond ik dat ik veel en vaak moest laten horen dat dingen, mensen, situaties, me niet bevielen. Tot ik na een gloeiende ruzie met husband, alleen in dat prachtige Franse bos liep, en het tot me doordrong dat klagen niks helpt en de zaken alleen maar slechter maakte. Vanaf dat moment, en het voelt bijna als een waterscheiding, probeer ik serieus niet meer te klagen. NU heb ik als uitgangspunt: je verandert acuut iets aan een situatie of, als je dat niet doet, dan houd je je mond en verzoen je met de situatie.
  Als uitgangspunt dus he! Of het dan ook altijd even goed lukt, is een tweede 🙂
  Liefs,
  Janny

  Like

  1. Oh, wat een eye-opener! Lief dat je dit ook deelt met ons. En… ik klaag op zich niet zo heel veel, volgens mij. Maar als het om het schrijven gaat heb ik niet 1000 maar misschien wel 10.000 excuses die eigenlijk alleen maar vluchtgedrag creëren. Hoog tijd voor mij dus om gewoon te doen! Nu! 🙂

   Like

 2. Ja, dat ken ik ook wel. Ik ben een uitsteller tot en met. Daarom zijn dit soort boeken ook altijd goed aan mij besteedt. Ik laat me er vaak door motiveren als het met de interne motivatie niet wil lukken. En het werkt vaak goed! Bij mij dan.

  Like

 3. Hahahaha, maar zo is het ook, en wordt ook in vele andere boeken vertelt, ik klaag dus zo min mogelijk, we blijven immers mens denk ik ook. En ik ga ervoor als ik echt iets wil, en mijn boek? Heet The magic, van Rhonda Byrne, naast lezen, staan er ook opdrachten in, die weer maken dat je ook weer leert te schrijven en na te denken over vele facetten in je leven, erg mooi en verrijkend ook, en een eye opener voor jezelf.

  X

  Like

 4. Dit boek inspireerde mij mateloos! B.v. blijvenschrijven of doen waar je hart ligt, zonder op het resultaat te wachten, ook na succes, dat gaat allemaal voorbij, het gaat meer om dat je het doet, dat je een stroom op gang houdt….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.