Zo jong als je je voelt

De afgelopen weken kwam het er niet echt van. Lezen. Veel lezen. Zodat ik mijn 52 boeken van dit jaar ga halen! Dit weekend besloot ik dat ik een inhaalslag moest gaan maken. En dus poetste ik zaterdag het huis van boven tot onder en toog naar de bibliotheek. De digitale versie moest plaatsmaken voor de papieren, want ik had sterk de behoefte om af en toe terug te bladeren. Dat is digitaal toch minder makkelijk dan met een papieren exemplaar.
Met mijn benen onder mijn kont opgekruld zocht ik bladzijde 63 op. Daar was ik gebleven.
Een half uur later liet ik me onderuit zakken. Half liggend leest namelijk ook wel lekker.Β Weer een half uur later verplaatste ik het boek van rechts naar links en mijn lichaam volgde mee. Dit ging lekker.
Ook ‘s-avonds in bed las ik weer een aantal bladzijdes weg. Eerst op mijn buik, toen op mijn rug met veel kussens in mijn rug gepropt.
Even na middernacht legde ik het boek weg.
Zalig!
Deze middag nestelde ik me in een makkelijke stoel. Rugleuning iets achterover, benen op tafel.
Nadat ik een uurtje later thee had gezet, trok ik mijn benen weer onder me en las door met mijn boek in mijn rechterhand.
Lief hield me vanaf de zijlijn in de gaten en grinnikte toen ik in kleermakerszit in ‘zijn’ stoel ging zitten. Rugleuning weer recht en de pil in mijn schoot. Met mijn ellebogen op mijn knieΓ«n liet ik mijn kin in mijn handen rustten. Dit las wel even lekker. Het verhaal had me ondertussen al lang in zijn greep!
Plotseling voelde ik de neiging om met mijn rug op de grond en mijn benen tegen de muur op omhoog verder te lezen. Net als toen ik twaalf was.
Het stelde me gerust.
Ik mag dan volgende maand de gelukkig zijn om Sarah te ontmoeten, maar mijn innerlijke stem is blijkbaar nog steeds jong van geest. Lezen totdat je lichaam niet meer weet welke houding hij moet aannemen…
Ik vind het heerlijk!

lezen3

Advertentie

42 gedachtes over “Zo jong als je je voelt

 1. Ik zou het niet kunnen opbrengen om “verplicht” 52 boeken te lezen. Daar ben ik te wispelturig en te recalcitrant voor. Soms lees ik twee boeken in de week en dan weer twee maanden niets. Vrijheid, blijheid (-:

  Like

 2. Ik zou het ook niet halen, 52 boeken in 1 jaar. Laatst – tegen mijn principe in – een boek na 20 bladzijdes weggelegd. Weggegeven zelfs. Pff, kwam er niet doorheen. Nu met een thriller begonnen en weer moeite met ‘erin’ komen.

  Like

   1. ‘der Katalane’ van Noah Godon. Ja, auf Deutsch πŸ™‚ Die kon me dus echt niet boeien. Terwijl ik zijn ‘der Medicus’ wel geweldig vond. Ja, auch auf Deutsch πŸ™‚

    Like

 3. Ik ben ook benieuwd welk boek dat dan was!

  Zelf heb ik meer last van dichtvallende ogen dan gebrek aan prettige houding, ’s avonds, met boek in bed. Soms wil ik doorlezen omdat het zo spannend is, maar betrap mezelf er dan op dat ik niet goed meer begrijp wat er de laatste paar bladzijden eigenlijk stond…

  Like

 4. Hahaha, niks comfortabelers dan op de grond met de benen omhoog tegen de muur! Zo lag ik vroeger ook altijd… En nu Sarah bij mij al is gepasseerd weet ik eigenlijk niet of ik het nog steeds zo fijn vindt, dat moet ik gauw weer eens proberen;-)

  Like

  1. Gewicht kan inderdaad een mooi voordeel hebben met de e-reader! Hoewel… ik vind de zwaarte van een dikke pil ook wel iets hebben eigenlijk! πŸ˜€ Enne… ik blader terug naar iets wat ik niet meer weet. En als ik al weet wat ik niet meer weet als ik verder lees, dan… Ehm…??? *schater* Dus aantekeningen maken is een beetje gek voor mij dan… alsof ik van te voren al weet wat ik later niet meer weet. πŸ˜‰

   Like

 5. Ik heb maar weinig tijd om te lezen, ben altijd bezig! En als ik lees, meestal ’s avonds in bed, dan val ik in slaap!!! 😦 Ben best jaloers op mensen die tijd hebben om te lezen…..

  Like

  1. Ik had ook nooit tijd… Mijn lief zegt altijd: Tijd is een kwestie van prioriteit. Misschien heeft hij wel gelijk… Ik kijk nu minder (veel minder!) tv. Maar lees ondertussen dus meer boeken! πŸ™‚

   Like

 6. Ik weet dat je niet zo’n fan bent van e-readers (of heb ik dat verkeerd onthouden?) maar als je zo’n ding hebt, kun je ineens nog veel meer gekke standjes aannemen πŸ˜‰

  Like

 7. hahaha ik kan alleen maar volmondig JA zeggen als een boek mij pakt, slapen omdat mijn ogen ergens dicht vallen, maar zodra ik wakker ben… lol.. dat had ik dus met Gisele die je al gelezen hebt oa.

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.