Stoer wijf (epiloog)

‘Ik ben nu al benieuwd naar je volgende aflevering!’
Het was een klein berichtje op mijn LinkedIn pagina van een collega als reactie op mijn eerdere berichten over hoe stoer ik me voelde na een lunch in mijn eentje op een terras in een vreemd land en mijn bergwandeling-avontuur.
Ik moest daar even over nadenken. Want, heel gek, wat voor een eerste keer heel stoer en onwennig kan lijken, is na een paar keer alweer een beetje gewoon.
Natuurlijk moest ik mezelf nog steeds over een drempeltje heen helpen als ik iets ging ondernemen de rest van die Oberammergau-week, maar dat had steeds te maken met het gevoel dat het met z’n tweetjes nu eenmaal gezelliger is dan in je eentje. Laten we eerlijk zijn, na een paar keer wat tegen mezelf gezegd te hebben was ik de eeuwige instemming wel een beetje beu. Ik vind het gewoon leuk om hele dagen te kletsen, te filosoferen met andere mensen en urenlang te bomen over van alles en nog wat.
Het hield me echter niet tegen om daarom maar in de tuin te blijven hangen.
Ik stapte dus op dag vier in de auto en reed naar Sloß Linderhof. Eenmaal aangekomen besloot ik mezelf op een rondleiding te trakteren en dus sloot ik aan bij een groep Fransen, Duitsers en Engelsen. Het grappige van Nederlander zijn is wel dat we meerdere talen spreken, dus toen ik de Duitse dochter tegen haar moeder hoorde zeggen dat ik waarschijnlijk alleen onderweg was en dat ze dat best wel zielig vond, moest ik glimlachen.
Zielig was misschien wel het laatste woord dat ik voor mezelf in gedachte had!
Op mijn gemak zwierf ik na de rondleiding door de tuinen. Heerlijk om kleine paadjes in te lopen, kleine dingen te fotograferen zonder dat er iemand op mij aan het wachten was.
Zo’n dikke twee uur later stapte ik weer in de auto en besloot: ik rijd door naar Garmisch Partenkirchen.
De stad is niet geheel onbekend en in de bergen rijden is gewoon leuk, dus… waarom niet?
De soep en het biertje smaakte die middag nog beter dan de eerste, onwennige dag. De zon scheen en ik leunde ontspannen achterover.
Ik overdacht deze bijzondere week en kon niet anders dan tot de conclusie komen: ik kan prima met mezelf overweg. Ik vind het gezellig met een ander erbij, maar ook alleen vermaak ik me prima.
Dat is toch een hele geruststelling!

woman

Advertentie

23 gedachtes over “Stoer wijf (epiloog)

 1. Tsjah, wat zou ik dan wel niet moeten na 10 jaar single zijn en nog steeds, hahahaha je raakt eraan gewend om alleen op stap te gaan, alles heeft voors en tegens, en gezien mijn camera en fotografie, de liefde daarvoor, is het vaak eigenlijk best chill om juist alleen erop uit te trekken. Echter op een terras zitten, doe ik ook alleen natuurlijk of lunchen, en dan is het weer fijn als er iemand bij je is, zodat je inderdaad kunt kletsen, maar zelfs dat went, en heel eerlijk? Kun je je zelfs gaan irriteren als je iemand bij je hebt, lol.

  Wat ik eigenlijk nodig heb is een auto met chauffeur, die mij op plaatsen kan brengen waar amper ov is en je je fiets niet bij je hebt, hahahaha

  We are the superpower! 😉

  X

  Like

   1. hahaha ja je went er best snel aan hoor 😉 Ik zit mij soms echt af te vragen of ik ooit dit soort dingen weer samen kan, jawel… best wel 😉

    Like

 2. Mensen die alleen in een restaurant zitten, vind ik meestal zielig. Maar iemand die in z’n eentje door de polder wandelt niet. Heel vreemd, ik geef het toe (-:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.