Queen of the house

Als er iets is waar mijn lief en ik over kibbelen, is het het huishouden wel.

Ik vind dat hij te weinig doet, hij zegt dat ik niet voldoende aangeef wat hij móet doen!
Hij snapt niet waar ik me druk over maak als ik voor de zoveelste keer aan hem vraag of hij de toiletten niet eens een keertje kan schoonmaken omdat we bezoek krijgen. (‘Waarom? Dat kan ik dan toch beter morgen doen? Dan is de wc pas echt smerig!’). Ik begrijp niets van zijn laconieke houding.

Ik mopper dat ik een poetshulp wil, hij vindt dat de grootste onzin.
Menig maal heb ik – op het hoogtepunt van zo’n ruzie – geroepen dat hij het maar eens een tijdje alleen zou moeten doen. Dan zou hij vanzelf wel zien wat er nu allemaal gedaan wordt in huis.
Ik heb zelfs wel eens geroepen: ‘Wacht maar tot ik een keer mijn been breek of zoiets en niets meer kan doen! Dan zie je wat ik stiekem allemaal doe zonder dat jij het in de gaten hebt.’
Het schouderophalen maakte me dan nog bozer, wat dan weer goed hielp bij het poetsen van de badkamer.

Sinds drie weken hang ik verplicht op de bank. Met die ooit gedreigde gebroken voet.
Lief neemt de honneurs met verve waar. Honden worden zonder mopperen drie tot vier keer per dag uitgelaten, de boodschappen doet hij en iedere ochtend als ik opsta staat er bij de bank al een ontbijtje op me te wachten.
Hij is zo lief!

En dus probeer ik tijdens het douchen niet naar de steeds meer verkalkende kranen te kijken en op de bank ben ik zo gaan zitten dat ik de vloer van de huiskamer niet de hele tijd hoef te zien. Door de invallende herfst staat gelukkig niet de hele dag de zon op de ramen en nu hij het koken op zich heeft genomen, is de keuken al een tijdje niet meer mijn domein.

Gisteren werd het me plotseling toch allemaal teveel.
‘Je ziet het gewoon niet. Het is ronduit smerig overal!’ riep ik gefrustreerd uit. ‘Tijd voor onze eigen Lucy!’ (Zo heet de hulp van mijn collega en hoewel ze niet bij ons schoonmaakt, heeft ze – zonder het zelf te weten – wel een duidelijke rol in onze schoonmaakgesprekken)
‘Doe nou eens rustig. Maak een lijstje, met deadlines als het kan…’ antwoordde lief kalm.

Aldus geschiedde.

Vandaag keek ik vanaf de bank toe. Menigmaal moest mijn lief me terugzetten op die bank, omdat ik meer in de weg liep dan behulpzaam was. Ik beet op mijn lippen om niet teveel suggesties te opperen en sloot me uiteindelijk op in mezelf, met een koptelefoon op mijn hoofd. Ik dacht weer terug aan andere woorden die ik ooit in mijn frustratie riep: ‘Wat zou het heerlijk zijn als jij eens het huishouden deed in plaats van ik! Echt, ik zou genieten van het eerste tot het laatste moment!’

Ik heb me vergist… 😐

huishouden
*klik*

Advertentie

36 gedachtes over “Queen of the house

 1. Doe nu maar die poetshulp leuker kan je het niet krijgen.
  Hier riep E altijd van mij hoeft het niet
  Maar sinds Hafize in ons leven is roept hij ..
  komop zeg Je gaat toch niet stofzuigen Hafize komt morgen.
  Je ziet ook mannen kunnen er aan wennen.
  En een wc die heeft hij nog nooit schoon gemaakt.
  Nee geloof me een poetshulp je kan niet meer zonder

  Like

 2. Wij hebben sinds maart een hulp voor 3 uurtjes op de vrijdagmiddag. Ideaal. Ze vliegt als een wervelwind door het huis en we hoeven haar niets te vertellen. Na afloop staan of hangen er wel eens dingen scheef, maar dat heb je nou eenmaal met wervelwinden.

  Like

 3. Is er geen cafeetje waar je kunt gaan zitten als hij poetst? Dan zie je het niet. Ik leef met 4 mannen in huis en die zien ook niets. Maar mijn echtgenoot doet wel dingen als ik het zeg en goed uitleg waarom. Mannen hebben een soort huishouddislectie denk ik. Verder heb ik 1x per maand een hulp om samen goed door te pakken en alle dingen te doen die in je eentje (of met hulp van een man te lastig zijn).

  Sterkte en groetjes,

  Dorothé

  Like

 4. Herkenbaar mn ex was er zo 1 niks was nodig en als ze zag dat de stopplukken voorbij wapperen dat raapte ze die op. Stofzuigen nee hoor laat staan de badkamer. Ben zo blij dat ik alleen woon.

  Like

 5. Hier ook een geweldige hulp. Het leven is veel te kort om ruzie te maken over zulke stomme dingen. Dat hoeft hier dus niet meer, want manlief is ongeveer hetzelfde war poetsen betreft als jouw man, begrijp ik. En ik vind het heerlijk. Er blijft toch nog genoeg over om zelf te doen! Aanrader dus!

  Like

 6. Hier ook een poetshulp en geloof me: dan nog blijft er genoeg over wat ik zelf moet doen en waar ik me druk om kan maken. En verhip: zelfs met een poetshulp hier een man die dan net als Ed zegt: ‘je gaat nu toch niet stofzuigen? Morgen komt Mies!’ 😂😂

  Like

 7. Zo herkenbaar! Ik heb een schat van een vriend, maar met een blinde vlek wat betreft het huishouden. Hij wil echt wel even mee helpen maar dan moet ik het wel zeggen/vragen. En daar ligt mijn manco want ik vaak in plaats van het te vragen, doe ik het zelf wel even.
  Beterschap met je voet en heel veel sterkte met middelste (las bovenstaand commentaar)

  Like

 8. Dat is het “”””voordeel””” van chronisch ziek zijn, je accepteert de hulp sneller en ik vind het ook sneller goed want ik kan het regelmatig toch niet zelf. En..ik heb ook een lucy;-)

  Like

 9. Mannen hebben nu eenmaal een andere kijk op die dingen. Toch helpt het met duidelijk te zeggen wat er gedaan moet worden en hoe. Dan zijn ze nog wel eigenwijs, maar het helpt echt. En dan ieder z’n taken. Ik heb de schurft aan ramen lappen; als ik hem lief aankijkt doet hij het wel; niet meteen…ooit.
  Ik heb ook een poets gehad. Een klein jaar, toen zag ik dat er teveel onder de vloerkleden geschoven werd.
  Zucht; misschien moeten wij ons meer aanpassen…..

  Like

 10. Mijn liefste lief en ik hebben een tijd geleden een heldere afspraak gemaakt: jij (mijn liefste lief) leeft je nog twee maanden met/in het huishouden (ik kan toch ook meer doen…) en laat maar zien dan (concreet, meetbaar, inzichtelijk) dat het werkt. Zo niet… (en natuurlijk had ik al een hele lieve dame op het oog).

  … inmiddels alweer een paar maanden heel happy op donderdag, als ik thuiskom na een dag werken en ons huisje ziet er weer spik en span is en lekker ruikt naar fris geurend schoonmaakmiddel 🙂 *schaterlacht*

  Dikke knuffel xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.