Dag 2016

Dag 2016, je uren lopen dan toch eindelijk naar de laatste minuten toe.
Ik mag wel zeggen dat je een bewogen jaar was. Zo eentje die ik niet snel vergeten zal.

Je gaf me een mijlpaal te vieren, liet me schaterlachen van plezier, bezorgde me slapeloze nachten van zorgen, angst en verdriet.
Je liet me zien wat liefde en vriendschap kan betekenen. Je zorgde ervoor dat ik mijn engelen ontmoette, de mensen die naast me stonden, mij opvingen in de donkerste perioden van jouw tijd.
Je leerde me dat ziekte en onmacht niet alleen maar zwaar en verdrietig hoeft te zijn. Ik ontdekte mijn eigen veerkracht en relativeringsvermogen weer. Ik ging op zoek naar ongekende krachten om me staande te houden en vond deze tot mijn grote verrassing ook. Ik merkte dat ik zoveel meer kan dan ik überhaupt kon vermoeden.

In de stilte herontdekte ik mijn passie voor het fotograferen en schrijvend vond ik mijn weg door jouw dagen heen.

Lang dacht ik dat ik niet geschikt was voor de liefde en vriendschap van vrouwen om mij heen. Ik probeerde ze af te houden, bang om afgewezen te worden. Zij hielden vol en hielden mij vast, net zolang tot ik toe gaf en voelde hoe fijn het eigenlijk is om gekoesterd te worden door hun warme armen.
En daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor!

Dag 2016, je was een bijzonder jaar.
Ik laat je – ondanks alles – toch met een beetje pijn in mijn hart los.
Maar ik beloof je dat ik je lessen meeneem naar je nieuwe broer.

Hallo 2017, ik ben er klaar voor!

2017

32 gedachtes over “Dag 2016

  1. In een fractie van een seconde kan alles veranderen, soms vergeten we dat, maar jij, jij hebt het weer moeten ervaren, en ik wens jullie zoveel gezondheid toe, vooral dat, voorspoed, liefde en alles wat er nog meer is wat jij wenst voor jou en de jouwen ❤

    X

    Like

  2. Mooie woorden om een bewogen jaar mee af te sluiten. Ik wens je een sprankelend 2017 met veel goed nieuws voor je middelste, mooie verhalen om te schrijven, goede boeken om te lezen en oogstrelende foto’s om te maken.

    Like

  3. En doordat je je durfde te geven, kon ik als vrouw ontdekken dat je waardevol bent, dat je ertoe doet en dat je het mooie talent hebt van bemoedigen en ondersteunen, ondanks je eigen zware omstandigheden. xx

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.