Match fixing

Het berichtje van jongste snijdt door mijn ziel.
‘Helaas, geen match. Ik heb middelste net gesproken…’
Geen match. Potverdorie! Dat had ik – ondanks alle waarschuwingen – niet aan zien komen. Onze mooie jongste, ze is de fitste van het stel, de sportiefste ook. Als ik aan een match durfde te denken, dan dacht ik aan haar.
Ik probeer haar te bellen. Krijg een ‘in-gesprek-toon’. Mijn gedachten dwarrelen even naar oudste, keren dan weer terug naar haar. Wat zal ze teleurgesteld zijn!

Ik probeer haar opnieuw te pakken te krijgen, maar ze blijft in gesprek. Dan gaat mijn telefoon over. Middelste, zie ik in mijn scherm. Pffttt, hoe zou hij dit nieuws opgepakt hebben? Het gaat steeds slechter met hem en iedere week moet er wel een bloedtransfusie plaatsvinden. Soms bloedplaatjes, soms gewoon bloed.

‘We hebben een match!’ roept hij door de telefoon, net op het moment dat ik troostwoorden aan het zoeken ben.
‘We hebben wàt?’ vraag ik verbaasd.
‘We hebben een match,’ herhaalt hij. ‘Oudste matcht met mij. Kan je dat geloven? Oudste matcht met mij!’
Volledig in de war herhaal ik zijn woorden, terwijl mijn gedachten razendsnel heen en weer schieten. Doordat ik zo op jongste gefixeerd was, ben ik oudste helemaal vergeten.

Vandaar dat oudste niet belde. Vandaar dat ik niets van hem hoorde.
Ik sla van schrik mijn hand voor mijn mond. Ik probeer met middelste nog een enigszins zinnig gesprek te voeren en vergeet vervolgens alles wat hij gezegd heeft.

Na het gesprek draai ik me langzaam om en kijk naar de paar collega’s die zich ondertussen in mijn kamer verzameld hebben. In de ogen van mijn liefste collega zie ik blijdschap en tranen.
‘We hebben een match,’ herhaal ik voor de zoveelste keer.
In een paar stappen overbrugt ze de afstand tussen haar en mij. Ze slaat haar armen stevig om me heen en samen huilen we van opluchting.

Vrijdag gaat oudste naar het ziekenhuis voor de medische keuring. Ook zal er nog bloed afgenomen worden en omdat middelste alleen maar premature stamcellen door middel van puur beenmerg kan ontvangen, zal er ook een beenmergpunctie gedaan moeten worden.
Niet het makkelijkste traject voor de donor.

Maar toch, oudste is dolgelukkig dat hij dit traject mag doen voor zijn broer.
Hij heeft match!

Advertentie

54 gedachtes over “Match fixing

 1. Het is zo geweldig. En prachtig dat ze dit voor hun broer willen doen. Kanjers hoor!
  Wat zullen jullie een spannende tijd hebben gehad en nog hebben trouwens want het is niet niks, heb ik wel begrepen, zo’n traject.
  Ik denk nog wel eens aan de woorden van jou toen ik het moeilijk had. En ik moet je met terugwerkende kracht gelijk geven…
  Liefs,
  Janny

  Like

  1. Ach meisje toch…. Ik denk er ook weleens aan terug en probeer me dan voor te stellen hoe het is, een (klein)kind aan de andere kant van de wereld… Dat blijft ook echt niet niks hoor!! *knuffel*

   Like

 2. Toen je je appje stuurde zat ik in een vergadering en kon ik niet meteen reageren. Nu stromen de tranen alsnog: wat ben ik ontzettend blij voor middelste en natuurlijk voor jullie allemaal!
  Het komt goed!

  Like

 3. Dit is zo mooi dat de oudste zijn broer mag helpen om te genezen ben zo blij voor jullie heel veel sterkte de komende tijd en voor Ricardo dit is het mooiste wat je voor je broer kan doen succes de komende tijd.
  En voor de jongste die kan allebei haar broers steunen en lekker verwennen want dat kunnen zusters.
  Dikke kus en tot horens

  Like

 4. Dit opent mogelijkheden gelukkig. Toen ik je tweet zag van de week over donoren gezocht vreesde ik met grote vrezen. Ik blijf duimen voor het verdere verloop. Ik heb geen idee wat er allemaal bij komt kijken.

  Lieve groet,

  Dorothé

  Like

 5. Gefeliciteerd! Dit is jouw mooiste verjaardagscadeau. Het is nog een lange weg maar eindelijk een weg met licht aan het eind van de tunnel.
  Dikke kus.

  Like

  1. Zeker weten! Vandaag de grote medische check van oudste. Pas over een week of 3 weten we meer over het te lopen traject… Maar we zijn ondertussen erg goed geworden in wachten, dus… 😉

   Like

 6. Wat een mooi nieuws in het paasweekend! Een match in het eigen gezin, beter kan niet. Wederom kracht, sterkte en veel liefde gewenst voor jullie allen!

  Like

 7. Je weet het al natuurlijk en ik ben zo, zo, zo superblij voor jullie, ja het deed mij ook heel veel toen ik het bericht al in andere vorm mocht ontvangen!

  Natuurlijk wens ik jullie heel veel sterkte bij het volgende traject wat komen gaat, dat het zwaar is… i know. ❤ ❤ ❤

  Like

 8. Dat is goed nieuws !
  Jullie hebben al verschrikkelijke momenten meegemaakt. Dat alles goed mag komen.
  Wat een liefde in jullie gezin 🙂
  Lies

  Like

 9. Kom ik een weekendje niet op m’n favoriete blogs, mis ik dit geweldige nieuws! Oh, wat fijn! Ik weet dat het nog een zwaar traject wordt, maar er is nu weer hoop! Ik doe even een dansje, zo blij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.