Transplantatiedag 2.0

Koningsdag brak aan en Koningsdag ging weer voorbij. Zonder ziekenhuisopname van middelste, zonder vooruitzicht op de transplantatiedag die op 2 mei gepland stond.
Stond ja, want ondertussen is de hele handel verplaatst naar een week later.
De oorzaak is een doodeenvoudige verkoudheid van middelste. Een beetje sniffen, een beetje rauwe keel. Maar genoeg om alles een volle week door te schuiven en middelste aan de zoveelste penicillinekuur te onderwerpen. Dat wat voor ons een ongemakje is, kan voor hem uitlopen op een groot drama. De chemo zal de zijn weerstand naar beneden halen tot 0,1 en dat is vrij spel voor virussen en bacteriën om eens lekker te gaan muiten. Niks geen ongemakjes meer, maar een zware griep, longontsteking of erger kan het gevolg zijn voor hem.

En dus staat iedereen weer in de wachtstand.
Hij, zijn grote broer, zijn vriendinnetje, wij, het transplantatie team, het operatieteam van oudste en de afdeling waar middelste tenslotte weken nog zal gaan doorbrengen.
Het is niet anders.

In de week waar Cruijff eindelijk zijn naam verbonden kreeg aan zijn eigen stadion kreeg moest ik toch denken aan zijn misschien wel meest populaire uitspraak: ieder nadeel hep z’n voordeel.
In dit geval een waarheid als een koe.
Natuurlijk balen we, natuurlijk moesten we allemaal even tien keer slikken, honderd keer zuchten, maar toen bedachten we ons: hé, wacht eens eventjes… Hadden wij niet een groot huis aan zee gehuurd voor in dit Koningsweekend? Was het niet zo dat we dit eigenlijk niet meer konden annuleren en hadden we niet bedacht dat we wel zouden zien wie en en hoe lang iemand van het gezin er misschien toch nog gebruik van wilde maken? Misschien niet voor het gehele weekend, maar wellicht voor een enkel nachtje? Zouden we nu niet eens kunnen kijken of we nu…?

Ik appte dus met middelste. Vraag eens aan de hematoloog of dit akkoord is.
Middelste appte niet veel later terug: geen probleem, zolang ik maar niet ga zwemmen in een subtropisch zwembad, de zee of andere gekke dingen ga doen.
We keken elkaar eens aan en besloten: dan gaan we!
Ook nu misschien niet de hele periode, maar die paar daagjes met het hele gezin nog even bij elkaar is een plotseling Godsgeschenk. Dus waarom niet?

3 mei gaat middelste naar het ziekenhuis om met de chemo te beginnen, transplantatiedag 2.0 staat nu gepland op 9 mei.
Nu maar hopen dat er niet nog een gek virus op de loer ligt…

Advertentie

38 gedachtes over “Transplantatiedag 2.0

 1. Oh meid, het is niet voor niets hoor, dat dat huis niet meer gecancelled kon worden. Ik wens jullie een heerlijk weekend toe onder deze omstandigheden.

  Like

 2. Super! Dit is inderdaad de perfecte manier om om te gaan met tegenslag: maak er een voordeel van. Zo had ik mijn hele leven óf mijn moeder, óf mijn kind(eren), óf mijn partner om rekening mee te houden. En opeens was ik alleen. Heel verdrietig natuurlijk maar nu heb ik eindelijk de tijd en de kans te ontdekken wie ik eigenlijk ben en wat ik zelf wil.

  Like

 3. Oh meid, ik leef zo met jullie mee! Ik was deze week in Londen, maar iedere dag heb ik ff de compu geopend om te kijken of er een berichtje van jou was. Heb een heerlijk weekend jullie, geniet ervan en versterk de banden die jullie hebben NOG meer. Dan kan je zo veel beter tegen alle heftige dingen die jullie zeer binnenkort weer gaan meemaken.

  Like

 4. Oh balen zeg dat het uitgesteld is, maar ze kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. En in dit geval is het voordeel toch ook wel erg duidelijk. Heerlijk samen zijn in deze tijd moet wel heel fijn zijn. Geniet ze.

  Like

 5. Het is moeilijk om je na een vooropgesteld plan dat in “duigen” valt weer op te rapen. Maar ineens zag jij een kans en hebt die met beide handen aangegrepen. Hartstikke goed van je en je ze allemaal met je meegesleurd. Op memorabel weekend wat zeker extra steun zal geven bij de volgende datum.
  Heel veel liefs ♥

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.