Teckel Teun

Bijna acht maanden geleden stond het leven van teckel Teun volledig op z’n kop. Z’n grote broer was te ziek om nog verder te leven. En hoe graag we hem ook heel veel langer bij ons wilden houden, het was vele malen beter voor hem dat we de moeilijkste beslissing maakten die je als baasje mag maken.

De dierenarts kwam op een zonnige woensdagmiddag en al na het eerste prikje om hem rustig te krijgen sloot hij zijn ogen. En zijn hart…
Teun was ontroostbaar. Nachtenlang huilde hij als een kleine wolf. Met hem huilden mijn lief en ik, maar wel samen in de grote bench. Teun lag alleen en kon het niet aan. Zijn leven lang lag hij opgekruld tegen zijn grote broer en nu was het koud en eenzaam op zijn slaapplek.
En dus kreeg meneer een nieuw (klein) mandje en verhuisde ‘s-nachts met ons mee naar de slaapkamer.

Net gewend aan het enig hondje zijn, pakte de grote baas zijn legerkisten in om voor zeven maanden naar het buitenland te verhuizen.
Daar zat hij dan. Opnieuw achtergelaten door iemand waar hij zo veel aan hangt.
Alleen met het vrouwtje, die de baas misschien nog wel erger mist dan hij.

Zeven dagen in de week ligt hij nu ‘s-avonds naast het vrouwtje op de bank. Zeven dagen in de week sleept hij zijn botje van de bank naar zijn mand en weer terug naar de bank om daar aan mijn voeten te gaan liggen knagen. Zeven dagen in de week houdt hij de wacht en blaft iedere duif de tuin uit. Zeven dagen in de week laat hij mij een paar keer per dag uit. Zeven dagen in de week slooft hij zich uit met z’n balletje om mij, zijn vrouwtje, aan het lachen te maken en zeven nachten in de week ligt hij tevreden te ronken in zijn mandje naast mijn bed.

Teckel Teun en ik, we zijn een onafscheidelijk stel geworden.
Het liefst nam ik hem ook gezellig mee naar mijn werk, maar dat is misschien teveel van het goede.

– Foto Gwennie Benjamins –

 

Advertentie

33 gedachtes over “Teckel Teun

 1. Wat mooi en liefdevol geschreven.
  Duurt volgens mij niet lang meer voor de “baas” weer thuis komt Voorlopig moet je het met gezelschap van Teun doen
  Nog even volhouden.πŸ’‹

  Like

  1. Nou, zijn baas kennende… ik denk dat hij door hem ook verwend wordt als hij thuiskomt! En wie weet wat voor privileges er dan nog bijkomen…! πŸ˜‚

   Like

  1. Hahaha, lief en ik zeggen nu weleens tegen elkaar: Als Teun er niet meer is gaan we wat verdere en spontane reisjes maken! Dat is wel een nadeel, hoor… Hoewel ik nu ook zeg: als ik ooit alleen kom te staan, ga ik direct een teckel kopen! Die onvoorwaardelijke vriendschap is zo bijzonder. En… ze houden je bezig hΓ¨! πŸ˜…

   Like

 2. Het meest van de huisdieren die we hadden mis ik nu een hond. Helemaal als ik dit lees: honden gaan zo in je hart zitten en zijn loyaal tot aan hun dood. Verwen hem maar flink!

  Like

 3. Ahhhh…7 maanden is ook wel echt lang. Die van mij is nu 4 dagen op pad en de hond ligt er al als een vaatdoek bij. Misschien biedt skype nog een oplossing voor Teun…heb je dat al eens geprobeerd?
  dikke knuffels voor iedereen.
  Claudine

  Like

  1. Ja, dat proberen we weleens, maar op de een of andere manier lijkt hem dat niets te doen. Misschien dat er toch geur bij moet komen bij honden… πŸ€”

   Like

 4. Zoveel pijn maar wat ontzettend liefdevol geschreven. Je bent aan het aftellen…
  Wie weet maken je colega’s van Teun hun “werk”hond.
  Lieve groet β™₯

  Like

 5. Herkenbaar, echt herkenbaar, en ik zou hem gewoon eens mee nemen naar werk, waarom niet, hahaha dat is ontspannend voor de meeste mensen en maakt weer scherp volgens mij naar het werk toe πŸ˜‰

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.