Happiness

De laatste dagen voor ‘De Terugkomst’ bekroop me af en toe een gevoel. Een gevoel dat ik niet kon staven. Een gevoel dat roet in het eten strooide van het blije uitkijken naar datgene waar ik maanden naar verlangde. Een gevoel wat ik al helemaal niet wilde voelen!
Ik drukte het dus weg en bedekte het met een laag beton, alsof het op die manier niet bestond.

Maar het knaagde, prikte af en toe in mijn buik, en steeds weer duwde ik het de diepte in, terwijl ik me met de dag angstiger en verdrietiger ging voelen.
Dit was niet wat ik voor ogen had, dit was helemaal niet de bedoeling!
Ik wilde blij zijn, me verheugen op de terugkeer van mijn lief.
Ik wilde lachen, zingen, dansen en trots zijn op hoe we het de afgelopen maanden allemaal hadden gemanaged.
In plaats daarvan werd ik stiller en voelde me eenzamer dan ooit.

Wat nu als we elkaar niet meer zo leuk vonden als voordat hij wegging? Wat nu als hij me niet meer zo lief vond als al die maanden geleden of ik me zou gaan ergeren aan de ruimte die hij weer zou in gaan nemen in ons huis? In mijn huis, met mijn auto voor de deur en mijn hond die de afgelopen maanden wél bij me was gebleven…
Misschien was het zelfs wel beter als hij gewoon weg zou blijven, als het evenwicht dat ik na maanden balanceren eindelijk had hervonden niet verstoord zou worden. Ik was al zo moe en wist zeker dat ik de energie niet meer had om opnieuw de weegschaal van het samenzijn in balans te krijgen.

Ik schrok van mezelf en het gevoel dat door mijn lijf raasde.
Iedereen in onze omgeving weet hoeveel mijn lief en ik van elkaar houden. Hoe ontzettend gek we op elkaar zijn en hoe weinig we zonder elkaar kunnen.

En dan nu dit gevoel.

Diep van binnen borrelde ook een woede onder alle angst en verdriet. Woede en frustratie om het alleen achtergelaten worden door het werk van mijn lief. Boosheid om het normaal te vinden dat hele gezinnen achterblijven, terwijl de partner in een ver land aan het werk is.

De laatste nacht kwam het niet van slapen. Pieker momenten en tranen wisselden elkaar af, terwijl ik de wekker in de gaten hield om de laatste uren zo snel mogelijk af te kunnen tellen.

Pas thuis, met mijn militair op de bank naast me, zijn hand in de mijne, daalde een groot besef van geluk en liefde terug in mijn lijf. Voor me lag het boek van een van mijn lievelingsfilms voor me, meegenomen door mijn lief voor mij.
Achterin had hij een regel onderstreept.
En plotseling wist ik het weer: wat hou ik veel van jou en wat horen wij bij elkaar!

  

Advertentie

20 gedachtes over “Happiness

 1. Wat ontzettend fijn dat je man weer veilig thuis is! Volgens mij horen zulke gevoelens er misschien wel een beetje bij… je hebt het zo’n tijd in je eentje moeten rooien. Het moet nog even landen dat hij nu weer terug is. En het feit dat het meteen weer goed zit zodra hij thuis is, dat zegt genoeg. Geniet van elkaar!! Hij is er weer!! 🍀☀️🍀☀️

  Like

 2. Wat fijn dat je lief nu weer thuis is en hij jou in zijn armen kan houden en al jouw zorgen wegnemen. Geniet met jullie tweetjes.

  Like

 3. Ja ik snap het Vroeger ging mijn man ook voor weken weg Niet zolang als jouw lief maar toch.
  Die angst had ik ook. Maar alles kwam goed. Knuffel en snuffel maar veel en geniet

  Like

 4. Het lijkt me ook vrij logisch dat je weer even helemaal moet ‘acclimatiseren’ na zo’n lange tijd alleen. Zal zowel voor hem als voor jou gelden, maar dat het goed zit lijkt me duidelijk. Geniet van jullie samen.

  Like

 5. Poeh….niet zo twijfelen jij he?? Maar ik herken je woorden wel hoor….juist nu in de afgelopen jaren waarin wij veel stress ervaren twijfel ik ook weleens aan onze liefde. Maar voordat ik dat ook maar kan uiten naar manlief heeft hij ineens iets bijzonders voor mij….we voelen elkaar zo goed aan! En dat lees ik ook bij jou!! Dus eigenlijk moet ik zeggen: wij moeten niet zoveel twijfelen!! Geniet heerlijk van elkaar!! 🌹

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.