Koers

Afgelopen week was ik mijn koers kwijt.
Dat klinkt dramatischer dan het uiteindelijk is natuurlijk, maar feit is dat kleine beestjes hun kans schoon hadden gezien en in een moment van zwakte hadden ze toegeslagen.
Ze hadden gevochten en gewonnen.
Slim als ze zijn wisten ze precies wanneer het systeem uitgeput door emoties op herstel wachtte.
Eigenlijk hoefden ze niet veel te doen. Het was een kwestie van aankloppen en rustig naar binnen marcheren.
De koorts volgde vanzelf. Net als het algehele malaise-gevoel.
Pas op maandag zag ik wat er gebeurd was in de dagen ervoor en toen was het natuurlijk veel te laat om voorzorgsmaatregelen te nemen. Ik deed nog een halfslachtige poging om verdere schade enigszins in te dammen, maar ik verloor glorieus.
Nu ben ik een mens die weet wanneer ze verslagen is, dus ik verhuisde in de dagen die volgden van bed naar bank en vice versa. Ik snoot honderden zakdoekjes vol en gaf een financiële injectie aan de paracetamol- en ibuprofenfabriek ergens in den landen. Ik sliep een kleine 16 uur per dag en lepelde liters verse kippensoep naar binnen.
Precies op het goede moment hadden we een proefabonnement afgesloten en tussen de slaap en dommeluurtjes in leefde ik mee in huize ‘Downton Abbey’. Vier seizoenen aan een stuk.
Na een paar dagen ging het weer een beetje kriebelen.
Bed en bank liet ik af en toe weer links liggen en het rommelen in huis begon weer. Met de heerlijke wetenschap dat ik onder een dekentje op de bank kon kruipen wanneer ik maar zou willen.
Vanmorgen merkte ik voor het eerst dat ik weer terrein aan het winnen was.
De ziektetroepen zijn flink uitgedund en het is een kwestie van uren voordat ik weer volledig ‘in control’ ben.
Op koers.
Godzijdank!

ziek

29 gedachtes over “Koers

  1. Soms overkomt het je, neemt ‘iets of iemand’ even de regie over… is het misschien wel even nodig, zonder dat je het zelf in de gaten had.
    Mooi dat je hebt geluisterd naar wat dat ‘iets of iemand’ te zeggen heeft, zodat je weer gesterkt verder gaat… als de tijd daar is :-).
    Lieve knuffel xx

    Like

  2. Downton Abbey en griep, een gouden combinatie. Met Maggie Smith als absoluut hoogtepunt. Dat maakt ziek zijn draaglijk. Bewaar serie vijf maar voor een volgende griep over drie jaar of zo….

    Like

  3. De kunst is (zegt ze heel filosofisch..) om mee te deinen op de golven van het zijn. En kennelijk was dit nu nodig, net wat Colin al zegt. Word maar lekker beter en zorg goed voor je ziel.
    Dikke knuf!

    Like

  4. Haha, die financiele injectie, dat doet soms wel goed he 🙂

    Fijn dat je weer beter bent! Wat moet een mens zonder netflixx? Kan niet meer zonder….

    Like

  5. De vijfde serie van Downton Abbey komt er niet, heb ik begrepen. Dus een volgende ziekteperiode zou ik maar niet inlassen 🙂
    Fijn dat je weer aan de beterende hand bent.
    Liefs
    Janny

    Like

    1. Ziek zijn/worden ben ik wel even klaar mee inderdaad! Maar gelukkig zijn er voor mij nog twee seizoenen te gaan! 😉 In Engeland zijn ze bezig met de opnames van seizoen 6. Helaas wel het laatste inderdaad… 😳😥

      Like

  6. Gelukkig maar. Ik ben al best een hele tijd niet echt fit, maar ook niet echt ziek. Lastig.
    Oh Downton Abbey vind ik heerlijk!

    Enne, Outlander is nu op tv. Afgelopen vrijdag eerste aflevering op Eén. Had ik nog naar je getwitterd. Gezien?

    Like

  7. Ik had net een blog geschreven – maar nog niet geplaatst – over dat ik nooit ziek ben, terwijl ik cvs heb. Een heus wonder! Je raadt het al: ik werd ziek. En heb ook nog mijn huisgenoten aangestoken. Het blog heb ik maar in de prullenbak gesmeten.
    Roos heeft het afgelopen weekend op de bank gehangen en naar Downton Abbey gekeken. Ik heb nooit geweten dat dat zo;n leuke serie was. Gelukkig hebben we Netflix…
    Liefs Kakel

    Like

  8. Ach, je moet er het beste van maken toch? Hakt erin hoor zo’n griep. Voor je echt weer een beetje fit bent ben je zo weer een paar weken verder. Misschien voorlopig nog maar even iedere dag nog even een uurtje op de bank met dat dekentje en die serie;-)

    Like

  9. Wat vervelend dat jij nog net ziek moest worden, toen de griep op zijn einde kwam.
    Maar die serie bekijken en slapen heeft je er doorheen geholpen.
    Al moet je vaak niet denken dat je er nu bent, want het hakt er best in.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.