Zoete dromen

In het kader: help Joolzz fatsoenlijk de nacht door, probeerde ik zo’n beetje alles wat een mens verzinnen kan om te gaan slapen. De meditatie-app wierp z’n vruchten nog het meeste af. Vaak haalde ik het eind van de sessie niet eens – die echt maar 20 minuten duurt – maar bij het lekker op mijn zij draaien werd ik weer wakker van de headset die priemend in mijn oor bleef hangen. Een tweede sessie vind niet alleen ik, maar ook mijn lief iets teveel van het goede.
Ook de chroomtabletjes van de drogist werden getest en zorgden ervoor dat ik vervolgens wakker lag van het brandend maagzuur. Tja, als het middel erger is dan de kwaal, dan is een beslissing snel genomen. De chroomtabletjes verdwenen dus weer in de kast, net als de pure druivensuiker die ik als noodvoorziening op mijn nachtkastje had gelegd, omdat de drogist een te lage suikerspiegel vermoedde, gezien het tijdstip waarop ik iedere nacht opnieuw met open ogen naar het hemel ons hemelbed lag te staren, maar waar ik altijd een beetje misselijk gevoel aan over hield.
Zuchtend surfte ik dus voor de zoveelste keer over het net en kwam de meest bizarre dingen tegen. Cocktails van paracetamol vermengd met Whisky of Gin zouden moeten helpen, maar de kans was dan weer groot dat ik een leveraandoening zou creëren. Die optie streepte ik dus maar weg.
Ook een goed gerolde joint bleek een uitkomst. Maar ja, ik rook niet (meer) en voordat die joint nu inderdaad een goed idee bleek te zijn, maar de verleiding van het weer gaan roken groter zou gaan worden, besloot ik veiligheid voor alles. Geen joint dus.
Via via kwam ik op de site van Rens Kroes. ‘Het zusje van’ inderdaad.
Zij beschreef het wonder van oil pulling. Niet alleen zou het mooie witte tanden en gezond tandvlees kunnen geven, nee, ook je huid gaat stralen (ja hèhè, als Kroes-telg kan je dat makkelijk beweren. Volgens mij hebben zij de stralende huid uitgevonden!), het is goed voor je hormoonhuishouding én… het kan je slaap bevorderen! Daar had ze mijn aandacht toch plotseling te pakken.
Wat moest ik dan doen?
Eigenlijk heel makkelijk. Na het opstaan een lepel koudgeperste olie in mijn mond doen en 20 minuten spoelen. Huh? Zo makkelijk? Ja, eigenlijk wel.
Welke olie moet je gebruiken?
Dat mag van alles zijn, als het maar koudgeperst is. Sesamolie, olijfolie, kokosolie… Die laatste hebben we sinds kort in huis, omdat we daar veel mee bakken. Ideaal, want deze olie is geur- en smaakloos en geeft dus geen bijsmaak aan je eten.
Omdat olie op de vroege ochtend mij niet erg aantrekkelijk leek, heb ik (de eerste keer héél voorzichtig!) een halve eetlepel in mijn mond gedaan en heb dit goedje tijdens mijn yoga-oefeningen door mijn mond laten walsen (klinkt zo gezellig, laten walsen…). Na de yoga heb ik de olie in een stuk keukenrol uitgespuugd en weggegooid (zoals me beloofd was, was de olie behoorlijk wit geworden). Niet door de wc spoelen en zeker niet door de gootsteen! Tenzij je verstoppingen niet erg vindt natuurlijk…
Toen heb ik mijn tanden gepoetst, twee glazen water gedronken en ben de dag gewoon als anders begonnen.
Of het helpen gaat weet ik nog niet, maar het ritueel op zich viel mij alleszins mee. Braakneigingen heb ik niet gehad, kokosolie smaakt ook op de vroege ochtend nergens naar en of ik mijn tanden nu om 05.45 uur poets of om 06.10 uur. Dat maakt niet veel uit natuurlijk.
Voor de zekerheid ben ik gisteren (op aandringen van heel wat lieve en bezorgde collega’s) toch ook maar naar mijn huisarts gegaan en heb een strip van 30 slaaptabletjes opgehaald.
Als de oil pulling niet helpt, kan ik altijd nog wat in mijn mond duwen.
Hoe dan ook, eens zal ik slapen…

kokosolie

Advertentie

22 gedachtes over “Zoete dromen

 1. Slaapmedicatie, zelfs de allerlichtste vorm is niet aan mij besteed, werd er overdag een niet-functionerende zombie van terwijl de huisarts echt vond dat ik eens moest doorslapen in een hele heftige periode. Na 3 pogingen hield ik het voor eens en voor altijd gezien, daarna kwam het met slapen nooit meer goed.

  Ik geloof overigens ook niet in dit idee van mevrouw Kroes (maar hoop echt dat het jou helpt!), prima recepten maar ben niet zo’n fan van haar uitspraken of ideeën zoals deze. Ondanks dat je het niet doorslikt, reageren mijn darmen hyperactief op olie en vetten en geheid dat er bij mij iets, al is het maar mini, door zou sijpelen. Heel eerlijk, als ik dan moet kiezen, liever slapeloos dan een koortsaanval met darmen in de stress.

  En dat zegt wat want ben mijn jarenlange slapeloze struggle op dit moment echt meer dan zat, vast oververmoeid ofzo dus korter lontje (*lacht als boer met kiespijn*). Succes met rollen, spoelen, oliepullgedoe … en vooral lekker slapen 😙

  Like

 2. Ook ik heb tot aan januari (maandje of 3) aan oilpulling gedaan (kokos en sesam), alleen niet met het hogere doel om beter te slapen 😛 en ik moet heel eerlijk zeggen, al wil je hoop niet de grond in boren, dat ik in mijn slaappatroon geen verbetering heb gemerkt. Wat ik wel heb bereikt is dat de mondhygieniste mij een oprecht compliment gaf over de verzorgingsstaat van mijn gebit omdat ik 1. nog nooit bij een mondhygieniste was geweest en mijn tandarts me een doemscenario had voorgeschoteld met de boodschap dat ze schrok van de foto’s met #paradontitisachtigetaferelen…). Tja, wie zal het zeggen… het was bij mij in ieder geval de moeite waard, maar je moet wel even volhouden :-)… en voor de rest gaat ook hier het slapen met ‘vallen en opstaan’. Ik ga binnenkort misschien maar weer eens mijn osteopaat opzoeken (of zijn zus met de naaldjes :-)). Succes lieve schat xxx

  Like

  1. Vanmorgen slikte ik per ongeluk een slokje door. Da’s … ehmm… hoe zal ik het netjes zeggen?… een behoorlijk smerige ervaring! Ik voelde bij mezelf dat ook dit experiment alweer op z’n eind loopt. *schater*

   Like

 3. Ik ben ontzettend benieuwd of dit gaat werken, ik heb een vriendin die nog niet in de overgang is, maar al jaren slecht slaapt, ik ga haar even tippen of jouw blog, deze dan. Baat het niet, schaadt het niet.

  X

  Like

 4. Ik heb zelf ontzettend veel baat bij een slaapdrank. Daar slaap ik al gedurende twee jaar heel goed op. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit kruiden en er zit maar een klein gedeelte doxylamine in. Het is best duur en er is veel namaak in de handel, maar ik heb het er wel voor over na meer dan tien jaar slapeloosheid. Ik bof dat ik het drankje nog even in mijn eigen dorp kan kopen bij de mevrouw die bij het ontstaan van dit slaapmiddel betrokken was. Ik ben er nooit duf van opgestaan en ook als ik wakker word ’s nachts, dan slaap ik snel weer in.
  Zo heerlijk!
  Liefs,
  Janny

  Like

 5. Volgens mij heb ik het slaapdrankje van Janny ook geprobeerd. Ik heb het in Duitsland bij een apotheek besteld. Een rib uit m;n lijf, maar alla, als het om slapen gaat 😉 Deed helaas niets. Wel het ene flesje helemaal soldaat gemaakt, want aangebroken en betaald, hè? Het andere wil ik best naar je opsturen! Stuur maar ff een mailtje naar pippi at freeweb punt nl.
  Dikke kus

  Like

 6. Jeetje, wat je van gekkigheid allemaal wel niet gaat verzinnen. Vind het echt rot voor je dat het slapen momenteel zo lastig gaat. Wat bij helpt is een allergiepil nemen. Word ik altijd erg slaperig van, maar uiteindelijk zit daar natuurlijk ook rotzooi in. Hoe dan ook: veel succes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.