Detox!

Ik besloot het in 10 seconden. Ik ga een detox doen! Sterker, ik ga deze detox doen en ik ga het snel doen.
Mijn collega keek me nog net niet aan of ze water zag branden. Volgens mij had ze nog nooit zo snel een kuur verkocht als nu. Maar ik wist het zeker. Deze keer zou ik gaan detoxen.
Schoonmaken dat lijf!
Ineens was ik het spuugzat dat mijn lichaam na mijn ziekenhuisopname van afgelopen december nooit meer echt de oude was geworden. Hardlopen, yoga, vroeg naar bed gaan, pro-biotics slikken, alles leek tevergeefs. Mijn lijf bleef zwaar, voelde opgeblazen en lomp. En omdat ik nu eenmaal weiger om alles maar op die overgang te gooien, besloot ik in die 10 seconden dat ik zou gaan detoxen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Ik lichtte mijn lief in en een week later stond er een grote doos met alle spullen die ik nodig had voor 9 dagen detox op mijn aanrecht.
Eigenlijk is detox heel eenvoudig.
Neem een paar dagen om het eten wat af te bouwen (heb ik zelf maar verzonnen). En dan begint het:
De eerste twee dagen eet je… niets! Nou ja, bijna niets.
De eerste twee dagen bestaan namelijk uit: Aloë Vera gel, Aloë Vera gel, Aloë Vera gel en nog meer Aloë Vera gel. Zoveel Aloë Vera gel, dat het op het laatst je strot uitkomt!
Lekker? Nou… nee, niet echt. Maar de smaak blijft gelukkig niet lang hangen, dus… vooruit maar!
Tussen de middag mag er gelukkig nog wel een shake gedronken worden, maar daar blijft het dan toch echt wel bij…
Overbodig om te vertellen dat je deze eerste dagen wel met een hongerig gevoel rondloopt…
Vanaf dag drie wordt diezelfde shake ook nog tijdens het ontbijt gedronken. Hiep, hiep hoera! En… als kers op de taart, mag je vanaf dag drie ook nog eens een lichte avondmaaltijd gaan gebruiken. Dit hou je vol tot en met dag 9 (waarbij de verrassing in de laatste dag zit, want dan wordt je tussen-de-middag-shake weer vervangen door een heel lichte, normale lunch! Moet niet gekker worden…).
Tussendoor drink je liters water, kruidenthee en nog meer water. O ja, en voedingssupplementen. Die moet je ook slikken.
Op af en toe een rommelend hongergevoel na is het eigenlijk allemaal best wel goed vol te houden, als ik eerlijk ben. Gelukkig zijn er tegenwoordig massa’s kruidentheeën te koop die ook nog te pruimen zijn, dus ook dat valt allemaal wel mee.
En het resultaat?
Nou, eigenlijk ben ik wel een blij mens.
Op die ene down-dag (op de vijfde dag) na voel ik me best wel goed. Gisteren vertelde ik zelfs aan een collega dat ik aan het detoxen was en zij was helemaal verbaasd. Ze had niets aan me gemerkt. Geen bozige hongerklop, geen narrig mens. Dat zegt genoeg.
En mijn lijf?
Mijn lijf is ook blij. Heel blij zelfs!
Ik heb bijvoorbeeld bijna geen bodylotion meer nodig, alles voelt babyzacht en glad aan. Mijn nagels breken niet meer. Mijn buik voelt niet meer opgeblazen en dat pijnlijke blauwe-plekken-gevoel in mijn dikke darm lijkt zowaar verdwenen. De energie moet nog een beetje terugkomen, maar hé, ik ben pas vanaf vandaag weer wat normaal gaan eten! Ik heb er wel vertrouwen in dat dát herstelt.
Wat me misschien wel het meest heeft verrast, is dat niet alleen mijn lijf, maar ook mijn geest aan het ontgiften lijkt te zijn geslagen. De mist in mijn hoofd is aan het optrekken en sommige dingen zie ik ineens heel duidelijk. Persoonlijke dingen, heftige dingen, dingen die me de afgelopen jaren ontzettend bezig gehouden hebben zie ik plotseling kristalhelder! Het is er natuurlijk altijd wel geweest, maar altijd in nevelen gehuld. Deze zijn weggetrokken. Geweldig!
Daar ben ik misschien wel het meest blij mee.

O ja, nog een klein bijkomend voordeel:
– 3,9 kilo
– 4 cm op de heupen
– 5,5 cm op de bovenbenen
– 5,5 cm in de taille
– 5 cm van mijn buik

Ik bedoel maar…. 😉

strong women get things done

41 gedachtes over “Detox!

  1. Goed gedaan! Ik hoop dat de goede bijwerkingen nog heel lang blijven hangen in en rond je lijf. Hier eten we nu sinds 3 weken koolhydraatarm en ik moet eerlijk zeggen: ik val er van af en de omvang rond m’n buik is 4 cm minder. En dan heb ik het nog niet eens over het standaard opgeblazen gevoel dat ik had en nu bijna weg is.

    Like

    1. Het heeft me in ieder geval de boost gegeven om nog even door te gaan met supergezond eten en misschien nog wat kilootjes kwijt te raken, maar vooral om mijn buik lang rustig te houden! (en mijn energie! O ja, en het allerbelangrijkste: mijn hoofd helder te houden! 😉 )

      Geliked door 1 persoon

  2. Prachtig resultaat lijkt me. Ben dan wel enigszins nieuwsgierig hoe je je over 1 of 2 weken voelt, hoe lang het resultaat blijft, je er profijt van hebt, zeg maar, op al die vlakken 😉
    Voor nu dus gewoon: Geniet ervan 😊

    Like

      1. …en eigenlijk zijn we te erg haha, bedacht ik me even later, want wat maakt het uit hè. Je heb het geweldig gedaan, iets goeds voor je lijf gedaan en het resultaat behaald wat je wilde; je beter voelen… èn dat doe je, op dit moment 🙂 dus wat ‘zeuren’ we eigenlijk (alsof jouw resultaat van over een paar weken, ons twijfelaars dan wel over de streep trekt…. of zo *schaterlacht* en dikke*knipoog*

        Like

  3. wauw dat klinkt super joolz…. misschien toch ook maar eens een moment gaan kiezen 🙂
    even kijken hoe lang het bij jou blijft hangen dat goeie gevoel 🙂

    xxx

    Like

  4. Je bent de tweede in twee weken tijd waarvan ik weet dat die een detox-kuur deed. Misschien moet ik zelf ook wel meedoen? Aangezien ik maandag geopereerd wordt in mijn mond, vermoed ik dat ik zelfs niet ga kunnen eten daarna.. Dus ik voorzie me al in shakes e.d. 🙂

    Like

    1. Die Aloë Vera is niet lekker. Echt, ik zou willen zeggen dat het wel zo is, maar het is gewoon niet zo! Aan de andere kant, het is iedere keer maar een portie van 120 ml. Dat is even goed drinken, adem 10 seconden inhouden en dan is het leed wel weer geleden. En vanaf dag drie is die Aloë Vera alleen nog maar in de ochtend nodig! Dus… daar valt overheen te komen dan… 😉

      Like

  5. Knap. Ik heb het nog nooit gedaan maar het lijkt mij wel wat. Heb je het gewoon zomaar gedaan of heb je ook tevoren nagedacht over de periode? Ik wil er nl. wel bij kunnen blijven hardlopen en zo. Moet je nog extra slapen? Het klinkt veelbelovend. Vooral ook dat je humeur goed bleef. Ik ben bang dat ik down word.

    Groetjes,

    Dorothé

    Like

    1. Hardlopen is iets dat je in de eerste dagen wel uit je hoofd laat, denk ik… te slap gewoon. En te weinig voedingsstoffen om het überhaupt vol te houden. Maar ergens halverwege kan je gewoon weer hardlopen. Misschien niet zo intensief, maar wel in een rustig tempo! Dus… nee, ik heb de periode niet echt uitgedacht, hoewel ik het wel wilde doen voordat we op vakantie gingen! #datdanweerwel 😉

      Geliked door 1 persoon

      1. Volgens mij inderdaad waar voor sommige mensen. Ik kan niet zo goed tegen melk. En (hoe gek het ook mag klinken) ook niet tegen teveel rauwkost! Misschien mijn Indische roots ofzo… 😉

        Like

  6. Wat een mooie resultaten! Vooral de mist die uit je hoofd verdwenen is. Een heel mooi ‘cadeautje’!
    Je mag terecht trots zijn! Dit ging jij gewoon doen en dat heb je dus ook gewoon gedaan! Je wist dat dit je ging helpen.
    En het is ook leuk om te lezen hoe jij de detox ervaren hebt, wat toch voor iedereen anders is.
    Het was leuk je hierin te begeleiden! En stiekem ben ik ook wel benieuwd hoe het de komende weken gaat. Zelf was ik daar nog het meest verbaasd over…:)

    Like

    1. Van je graat gaan is überhaupt niet zo praktisch, denk ik. Bij wiens werk, gezinssituatie, verkeerssituatie dan ook… 😉 Maar dat gevoel heb ik echt nooit gehad! Ik ben zelfs op dag 2 gewoon naar de sauna geweest! Een hele dag… 😄

      Like

  7. Wat goed van je. En dat je ook helderder van geest bent geworden, is natuurlijk mooi meegenomen. Hoop dat het straks zo blijft.
    Applaus voor jezelf hoor

    Like

  8. Ik denk dat Laso thee veel beter zou werken voor jou, omdat je dit dagelijks kunt doen, ja ik heb een proefweek gedaan en voelde mij ook heel veel beter. Alleen de thee al, 2x per dag een kopje en de rest normaal eten en drinken en toch raak je alles kwijt en voel jij je beter, ik heb destijds de meest lastige week genomen om het te testen die er voor mij is, de maanstonde tijd, hahaha

    Als je meer wilt weten? Er zijn ook andere producten maar de thee zou alleen al goed voor jou zijn: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010655206342&fref=ts

    x

    Like

      1. De thee is puur kruiden is wel goed te doen hoor, bij Petra Polak op FB in Uithoorn. Dat is de link die ik erbij gegeven heb. ❤

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.