Zinnigs

‘Jeetje, komt hij nú alweer bijna thuis? Die tijd is toch echt voorbij gevlogen, is het niet?’
Verbijsterd kijk ik naar degene met wie ik sta te praten. Dit moet toch een grapje zijn? Een soort van vreemde humor om aan te geven dat ze eigenlijk vindt dat het wel heel lang heeft geduurd.

Aan haar ogen zie ik echter dat ze het oprecht meent.
Ik haal diep adem en kijk haar dan recht in de ogen.
‘Voor jou zal de tijd best snel gegaan zijn,’ zeg ik dan. ‘Ik kan je echter verzekeren dat het voor mij echt heel anders heeft gevoeld. Nog steeds voelt eigenlijk…’
Verwarring wisselt zich af met verbazing en dan zie ik plotseling een verbeten trek op haar gezicht komen.
‘Nou ja, dit wist je van te voren, toch? Hier kiezen ze voor. Hier worden ze uiteraard ook gewoon voor betaald. Jullie krijgen toch extra geld in deze tijd?’
Door mijn hoofd schieten zinnen als: ‘Gevarengeld ja’ en ‘Ik heb niet voor zijn beroep gekozen, ik heb voor hem gekozen.’
Ik slik ze allemaal in.
Ik lach wat naar haar en mompel dat ik verder moet. Dat ik het druk heb.
‘Nou, geniet nog maar even van deze laatste dagen alleen, hoor,’ groet ze terug. ‘Wedden dat je straks weer terug snakt naar je tijd alleen? Het geeft natuurlijk ook wel heel veel vrijheid voor je.’

Pas als ik thuis ben laat ik mijn frustratie de vrije loop.
Ik vloek, ik gooi een kussen door de kamer en plof dan op de bank om heel hard te huilen.
Al die weekenden dat ik me alleen heb gevoeld, al die nachten waarin ik het miste dat ik bij het omdraaien de hand van mijn lief kon pakken om zo in slaap te vallen, al die keren waarin ik me tien keer moest bedenken of ik nu wel of niet via FaceTime aan hem moest vertellen dat tijdens zijn afwezigheid een klager van mijn werk mij belaagde met vervelende mailtjes en telefoontjes. De scheldserenades die ik van de man in kwestie moest aanhoren, op een gegeven moment zelfs midden in de nacht. Al die momenten van angst en onzekerheid komen eruit in een huilbui die urenlang duurt.
En dan raap ik mezelf weer bij elkaar. Ik recht mijn schouders, drink een glas water, haal heel diep adem en zeg hardop: mij krijg je niet klein! Stom mormel…
En dan lach ik toch weer een beetje door mijn tranen heen.
Ik denk aan mijn moeder, die vroeger al tegen ons zei: ‘als je nu niets leuks te vertellen hebt, hou dan maar je mond…’

Nog 6 dagen, 2 uur en 10 minuten.
Dan is mijn militair thuis na 6 1/2 maand uitzending.

Ik kan niet wachten!

Advertentie

39 gedachtes over “Zinnigs

 1. Wat fijn voor je dat hij nu snel thuiskomt. Ik kan me voorstellen dat je aftelt. De laatste loodjes en kun je je lief weer omarmen😀 hoop dat jullie dan wat tijd samen kunnen doorbrengen.

  Like

 2. Dat was wel een erg ongevoelig tiepje waar je mee sprak, zeg. Heb kennissen die in dezelfde situatie zitten en zie vaak genoeg hoe zwaar dat kan zijn. Maar laat je niet van streek brengen door zo’n onbenul Gwennie. Je lief is er bijna dus alle reden om blij te zijn en dubbelop te genieten van elkaar!

  Like

 3. O my dear, you’re so much bigger than that! Maar tjonge, wat snap ik de stoom uit je oren zeg.
  Oké, weg ermee, over je schouder en, zoals mijn lieve moeder dan ook altijd zei: ‘laat ze maar lullen lieve schat, ze weten niet beter…’ (tja, sorry, soms was ze wat grofgebekt haha). Nog 6 dagen…een paar uur en wat minuten. Vul ze in zoals jij ze in wilt vullen. Doe wat goed voelt (of niet), vanuit je hart (en neem je hoofd mee *knipoog*). Ook iets met ‘richt je op de mensen die je energie geven’…en volgens mij zijn die vandaag heel dichtbij :-). Dikke zoen xx

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat is geld als je je alleen voelt op momenten dat je niet alleen wilt zijn. Mensen die dat denken, die hebben geen liefde op afstand gehad. Facetime is een mooie uitvinding, maar haalt het nog bij geen 1/1000 bij een echte knuffel, hand of kus. Tijd om af te tellen en er over een weekje een feest van te maken.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 5. Wat een akelig mens. Die snapt er duidelijk geen barst van. Ga jij maar heerlijk genieten van je stoere maatje zodra je hem weer in je armen kunt sluiten.

  Like

 6. Tja wat je moeder altijd zei is wel waar. Maar sommige mensen menen dat ze altijd wat moeten zeggen, wat dan ook. En dan komt het soms een “beetje rottig hun strot uit”……
  Heerlijk dat je lief weer bijna thuis is. Je kunt hem weer bijna in je armen sluiten!

  Like

 7. Mensen lullen ook maar wat in het rond hè? GEEN idee hoe het overkomt bij de ander…
  Zucht.
  Hele diepe zucht.
  Laat je niet gek maken.
  xx

  Like

 8. Bah, bah, bah!
  Voor mij gaat de tijd tè snel, 6,5 maand vliegen om in een vloek en een zucht. Maar: mijn maatje ligt iedere nacht naast me, ik kan iedere dag mijn zorgen, zorgjes en leuke dingen met hem bespreken en hij met mij. Ik heb geen vervelende ervaringen met lastige mensen op mijn werk.
  Nog even, dan mag je hem héél lang vasthouden 😀

  Like

 9. Jemig, wat een onbegrip. Ongelooflijk.
  Veteranendag is onderdeel van mijn werk en in de toespraken besteden we ook altijd aandacht aan het thuisfront. Jullie partners gaan weg om elders, vaak in moeilijke omstandigheden, goede dingen te doen. En jullie blijven thuis. In onzekerheid en moeten alles maar zien te rooien. Er is zoveel onbegrip over veteranen en hun missies en nu blijkbaar dus ook al rondom het thuisfront. Verschrikkelijk. Mensen zouden echt ‘ns na moeten denken voordat ze oordelen. Ik kan er gewoon boos om worden. Zeg dan gewoon niets.
  Vervelend die stalker trouwens. Ik hoop dat dat inmiddels onder controle is?

  Like

  1. Het is soms ook lastig om alleen te zijn. Buiten het gemis om… Je moet alleen beslissingen maken, je bent alleen op zaterdagavond, op zondagochtend, met verjaardagen, speciale dagen zoals kerst, pasen, moederdag, vaderdag… Soms ook tijdens zomervakanties. En ja, soms gebeuren er dingen waar je elkaar hard bij nodig hebt. Zoals die idiote stalker. Helaas is het nog niet onder controle, maar… de man is bijna thuis! Dan sta ik er niet meer alleen voor! 😉

   Like

 10. Op de HAVO had een docent Engels een geweldige poster boven het bord hangen met daarop “Oh lord help me to keep my big mout shut until I know what I’m talking about”. Dat heeft die mevrouw dus allesbehalve begrepen want meer dan 6 maanden is lang, ongelofelijk lang, veel te lang!

  Like

 11. Ja, bekende reactie: dat wist je toch van te voren? Ik hoorde dat ook altijd. Nu was die van mij ‘maar’ vier maanden weg, maar toch. Achteraf gezien gaat de tijd best snel, maar als je er midden in zit is het gatver niet leuk. Nog even volhouden. Altijd weer leuk dat moment dat je vent weer thuis komt! Iets om echt naar uit te kijken.

  Like

 12. You rock girl !
  Ga er maar aan staan : ongewild 6,5 maand alles alleen doen. En natuurlijk zijn er meer mensen alleen en ook die hebben daar vaak niet voor gekozen. Maar weten waar je lief is en er niet naartoe kunnen is daarom zo mogelijk nog lastiger.

  Bijna dus……je hebt het met vlag en wimpel doorstaan lieverd ❤️💋

  Like

 13. Onvoorstelbaar war mensen menen te kunnen zeggen! Toen ons huis was afgebrand, zei iemand tegen mij dat het toch wel heerlijk was dat wij alles nu nieuw konden aanschaffen, meubels en kleding en zo… Toen ik een paar weken geleden te horen kreeg dat ik misschien blind zal worden over een aantal jaar, kon ik alleen maar huilen. Toen ieman die ik ken vroeg wat er aan de hand was, zei ze: “O, dat is helemaal niet erg hoor! Er is hier toevallig een blinde vrouw en als je ziet hoe geod ze met die stok overweg kan en wat ze allemaal nog doet!”….. Blijkbaar is jouw “vriendin” liever alleen en heeft ze een niet al te vrolijk huwelijk. In ieder geval heeft ze 0 inlevingsvermogen……. Geniet ervan over een paar dagen en dat de eenzame weekands en nachten maar snel mogen verbleken, evenals de angst voor een agressieve stalker.

  Like

 14. Tranen schieten in mijn ogen als ik je blog lees….manlief is geen militair, ik weet dus ook niet hoe het is als hij (naar gevaarlijke gebieden) wordt uitgezonden, ik zal daar ook zeker niet over oordelen! Maar ik weet wel hoe het is om een tijd lang alleen te zijn, wekenlang kan manlief weg zijn op zakenreis….en soms hoor ik dagenlang niets omdat de verbinding erg slecht is in het land waar hij dan verblijft: zenuwslopend soms dus als je dagen niets hem hoort!!!! En inderdaad, daarnaast de leegte in huis, in bed, het samen een wijntje drinken of gewoon heerlijk op de bank een filmpje kijken…Voor sommigen klinkt dat als erg “burgerlijk en sleur”, nah geef mij dat dan maar, beter “burgerlijk en sleur” dan ’s nachts wakker moeten liggen van bezorgdheid!! Geniet lieverd, geniet…. *kus*

  Like

 15. Mijn moeder heeft tijdens de tweede wereldoorlog, zes jaar op mijn vader gewacht. Nadat zij drie weken getrouwd waren vertrok mijn vader voor een oefening, helaas brak op dat moment de oorlog uit en kon mijn vader niet meer terug.
  Twee jaar later moest mijn moeder in de krant lezen dat de Java, dat was de boot waar mijn vader op voer, met man en muis was vergaan bij de slag in de Javazee. Echter mijn vader lag een dag voor onderzoek in het ziekenhuis, dat was zijn geluk, pas een half jaar later wist mijn moeder dat mijn vader nog leefde.
  Geniet van alle momenten dat jullie samen zijn, dat hebben mijn ouders hun hele leven ook gedaan.

  Like

  1. Jeetje Elna, wat een verhaal! Zes jaar…! En dan vind ik 7 maanden al lang… Maar wat een engeltje heeft er ook op de schouder van je vader gezeten dat hij juist op het meest dramatische moment van boord was! Ongelooflijk… En dan je moeder. Al die onzekerheid, angst, verdriet. De hereniging. Poeh hé, is bijna een roman! Wat fijn dat ze nog lang van elkaar hebben kunnen (mogen) genieten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.